Łapka

Są takie obrazki, które nie potrzebują niczego więcej. Żadnych zbędnych słów czy wielkich historii. One chwytają za serce, wwiercają się w zakamarki duszy, zajmują wszystkie nasze myśli i zaprzątają głowę na długi czas. Ten, który tu widzisz zdecydowanie do takich należy. Ale proszę Cię spójrz. Wytrzymaj dla Łatki. Chociaż pewnie chcesz się odwrócić i uciec. Odłożyć telefon i zająć się swoimi sprawami. By nie widzieć. By zapomnieć ten widok. Mimo to, jesteśmy Ci winni tę historię. Jesteśmy ją winni Łapce. Dlatego prosimy wytrzymaj. Właśnie dla niej.

Łapka to siedmioletnia suczka z Ukrainy. Jedna z ponad 1300 psów, które stamtąd ocaliliśmy. Ona przyjechała tu chwilę temu, odbywając jedną z najdotkliwszych podróży w swoim życiu. Bez szans. Bez pomocy i nadziei na życie, Łapka konała gdzieś pomiędzy garażami, gdzie na co dzień żyła, potrącona przez samochód. Tam nie miała najmniejszej szans na pomoc. Tutaj jesteś Ty. Po pierwszych badaniach lekarze zadecydowali o amputacji jej przedniej łapki i łopatki. Tylko tak można było ocalić jej życie. Walczymy więc dalej, nie pozwalając Łapce odejść. Ile jeszcze cierpienia jest w stanie znieść? Gdyby Łapka potrafiła mówić, z pewnością by nam powiedziała. Ale może to lepiej, że nie potrafi? Jej odpowiedź złamałaby nam serce… Prosimy Cię wytrzymaj, bo Łapka ma tylko Ciebie.

Bardzo prosimy o pomoc w leczeniu i zdiagnozowaniu Łapki. Zanim odzyska choć trochę sił, poddana będzie wielu zabiegom, a później ciężkiej rehabilitacji. Leczenie będzie bardzo długie, bo obrażenia są ogromne. Ale musimy o Łatkę zawalczyć. Wierzymy, że znajdzie jeszcze swoje miejsce na ziemi i prawdziwy ciepły dom. Ale żeby tak się stało, trzeba pomóc jej odzyskać zdrowie. Z całego serca prosimy Cię o wsparcie.

Możesz pomóc wysyłając SMS o treści Łapka lub wysyłając Przelew bankowy z tytułem Łapka

Wspomóż nas swoją darowizną: 20 50 100 Inna