Bezpieczna zima dla naszych podopiecznych…

Za oknem widać już pierwsze płatki śniegu, a zima wkrada się niepostrzeżenie w każdy kąt. Z szafy wyciągamy ciepłe kurtki i szaliki, a mróz zaraz jeszcze wyraźniej zacznie skrzypieć pod butami. Za moment biały puch otuli wszystko dookoła. To nasza piękna zima. Ale razem z nią przychodzą też większe potrzeby naszych zwierzaków. Już teraz martwimy się co dalej. W małej miejscowości na Dolnym Śląsku jest życie, które dajecie naszym braciom mniejszym. Bo Ogólnopolska Fundacja dla Zwierząt istnieje dzięki Wam. To Wy pomagacie Nam ratować zwierzęta od śmierci, to dzięki Wam mają co jeść i mogą być pod stałą opieką weterynarza. To Wy dajecie im szansę na życie. Jesteście wspaniali. Ale okres zimowy to dla nas co roku trudny czas. Już od października robimy zapasy owsa, siana, słomy i marchwi dla naszych podopiecznych. Jednak potrzeby są duże, a naszym zwierzakom wciąż brakuje siana. To ich fundamentalne pożywienie, bez tego nie przeżyją. Dlatego potrzebujemy Was teraz niebywale. Moja babcia zawsze mówiła, że należy pomagać, bo jak sami będziemy potrzebować pomocy to ona zawsze do nas przypłynie. Z innego portu ale przypłynie. Inni mówią, że karma wraca. Cokolwiek by to nie było, warto pomagać bez względu na wszystko. I chyba przekonaliście się o tym nie raz. Ocaliliśmy razem tyle istnień, że nie sposób o tym zapomnieć, prawda?

Nie jesteśmy czarodziejami, nie mamy nadprzyrodzonych mocy. Może czasem żałujemy. Bo wtedy wszystko byłoby łatwiejsze. I za sprawą czarodziejskiej różdżki, moglibyśmy sprawić, że nasze zwierzaki już nigdy nie zmagałyby się z głodem i cierpieniem. Utopijna wizja lepszego świata. Uśmiechamy się na tę myśl. Często rozmawiamy, wyobrażamy sobie taki świat. Jakie wtedy wszystko byłoby prostsze, prawda? Ale światu nie zależy, to nam musi. To trudne, wiemy. Znacznie łatwiej jest brać, co dają, niż iść po swoje pod prąd. Jednak nie ustajemy w naszej drodze. Przemy do przodu, nawet jeśli czasem się cofniemy, to tylko trochę. Dobrze wtedy mieć jedyną pewność – że jesteście Wy. Że mamy w Was oparcie i nie jesteśmy sami. Dlatego, jeśli tylko możecie, wesprzyjcie naszą zbiórkę, by zima dla naszych zwierzaków mogła być spokojna. Bez zmartwień, trosk i kłopotów. Niech będzie czasem, w którym niczego im nie zabraknie.

Możesz pomóc wysyłając SMS o treści ZWIERZ lub wysyłając Przelew bankowy z tytułem ZWIERZ

Wspomóż nas swoją darowizną: 20 50 100 Inna