Tolek potrzebuje pomocy

Tolek jest zupełnie bezradny. Skulony w maleńki kłębuszek cichutko popiskuje. Może jest przerażony tym, w jak tragicznym położeniu się znalazł, a może bolą go zaniedbane zęby, z których aż 13 jest do usunięcia? A może boli go to, że on, maleńki, bezbronny pies, stał się ofiarą ludzkiej podłości. Bo trzeba nie mieć sumienia, by tak zaniedbać zwierzę i każdego dnia patrzeć jak cierpi. Patrzeć i nic nie robić.

Ten zagłodzony i zaniedbany psiak trafił pod naszą opiekę chwilę temu. Stan, w jakim malutki Toluś się znajduje, jest bardzo zły i wymaga pobytu w klinice. Skrajnie zaniedbane zęby, parodontoza dziąseł, zapalenie spojówek, niedożywienie i osłabienie. Pchły i inwazja pasożytów wewnętrznych. Bród i smród niejednego by odrzuciły od tej maleńkiej psiny. I choć Tolek zawiódł się na człowieku, to po chwili wahania wtula się w każdą rękę byle tylko być blisko. Byleby nie być samemu.
Wiemy, że los zwierząt nie jest Wam obojętny. Przekonaliśmy się o tym nie raz. Wiemy też, że macie swoje bolączki, sprawy, problemy. Wiemy, że pomagacie, jak tylko możecie. Ale wiemy też, że my bez Was nie możemy nic zrobić. Więc prosimy, wesprzyjcie diagnostykę i leczenie małego Tolka. On nie ma nikogo, kto by się o niego troszczył. A przecież na pewno Tolek ma szansę na cudowny dom, trzeba mu tylko dać dobry start na nową drogę życia.
Toluś pilnie potrzebuje pomocy w pokryciu kosztów pobytu w klinice, operacji, diagnostyki i dalszego leczenia. Więc prosimy, wesprzyjcie Tolka. Dla niego liczy się każdy grosik.
Tolek po zakończeniu leczenia będzie szukał dobrego domu. Jeśli chciałbyś, by zamieszkał właśnie z Tobą — skontaktuj się z nami.

Ty także możesz pomóc, wystarczy, że dokonasz darowizny z tytułem TOLEK na konto PKO BP 72 1020 5138 0000 9102 0166 4523.

Możesz pomóc wysyłając SMS o treści Tolek lub wysyłając Przelew bankowy z tytułem Tolek