Mirabelka potrzebuje pomocy

Zastanawiałeś się kiedyś jak wygląda końska starość? Czy to przyprószone siwizną skronie? A może sztywny chód na obolałych nogach? A może zapadnięte od zbyt ciężkiej pracy plecy? A może to nie upływ lat ani stan zdrowia decydują o tym, czy to już starość. Może jednak to człowiek stwierdza, że koń, który skończył 10 lat, nadaje się już tylko do rzeźni. Człowiek. Pan życia i śmierci.

Do takiego właśnie wniosku doszedł właściciel Mirabelki. Siwa kucka mieszkała u niego wiele lat. Urodziła mu kilka źrebaków, które wysłał już dawno do rzeźni. Dzieci właściciela wyrosły, zmieniły zainteresowania, przestały zaglądać do mirabelkowej stajenki. Niegdyś ukochany kucyk stał się z dnia na dzień zbędny. Stał się zwierzęciem, które tylko je, a nie przynosi żadnego pożytku. W eko- nomicznym świecie właściciela nie ma miejsca na sentymenty.

Właściciel nie zwlekał długo. Zawezwał handlarza, pieniądze wziął, stajnie uprzątnął, o kucyku zapomniał. A Mirabelka stanęła w oborze handlarza. Ma jeść i tyć, by więcej ważyć. Ustalony już został termin jej śmierci…

Jeszcze możemy ją ocalić. Potrzeba 1800 zł, by spłacić jej życie. Potrzeba też 950 zł na transport do naszego ośrodka. Mamy czas tylko do 20 grudnia.
Kochani, wierzymy, że wspólnie ocalimy życie Mirabelki. Ona ma tylko 10 lat. Może żyć drugie tyle, ale trzeba ją uratować. Prosimy, w imieniu siwej Mirabelki i swoim. Pomóżcie!

Ty także możesz pomóc, wystarczy, że dokonasz darowizny z tytułem MIRABELKA na konto PKO BP 72 1020 5138 0000 9102 0166 4523.

Możesz pomóc wysyłając SMS o treści MIRABELKA lub wysyłając Przelew bankowy z tytułem MIRABELKA