Mama z maleńkim synkiem proszą o życie

Aktualizacja 21.12.2020

Dziękujemy Kochani! Udało się, Mama wraz ze swoim Dzieckiem Ocalona! Nie grozi im juz ubojnia, jeszcze w dniu dzisiejszym czeka ich transport do naszego ośrodka, wizyta kowala, oraz wizyta weterynarza, który sprawdzi stan zdrowia kucyków, i jeśli będzie trzeba podejmie odpowiednie kroki. Dziękujemy za tak szybką pomoc! Jak tylko Mama i maleństwo będą u Nas, wrzucimy zdjęcia.

Zobacz ich dalsze losy TUTAJ…

Szanowni Państwo,

dostaliśmy prośbę o ratunek, wobec której bardzo trudno jest przejść obojętnie. Kilkunastoletnia klacz wraz ze swoim maleńkim dzieckiem mają zostać wywiezione do rzeźni. W rodzinie, która sprzedała konie handlarzowi, to sposób na pozyskiwanie dodatkowych funduszy na Święta. W poprzednich latach na rzeź jechały kolejne źrebaki zrozpaczonej mamy. W tym roku ze względu na zaawansowany już wiek ubita zostanie również i ona. Oba konie są już u handlarza i z początkiem stycznia zostaną odwiezione do ubojni.

Oba konie są przerażone obcą dla nich sytuacją. Maluszek chowa się za swoją ukochaną mamą, ona stara się go osłonić, ale sama nie ocali ani swojego dziecka, ani siebie.
Zwracamy się z wielką prośbą o wsparcie dla mamy i jej dziecka. Prosimy o życie dla nich. One są zupełnie bezbronne. Nie zrobiły też nic złego, po prostu przestały być potrzebne. To wystarczający powód, by je zabić.
Życie mamy i jej dziecka warte jest 3300 zł. Transport obu koni to kolejne 1100 zł. Wiemy, że to nie są małe pieniądze, ale wspólnie, przez lata ocaliliśmy wiele zwierząt, wierzymy, że i im się uda.
Prosimy z całego serca o te nawet najmniejsze wpłaty, bo one ratują ich życie. Bardzo prosimy…

Możesz pomóc wysyłając SMS o treści ZWIERZ lub wysyłając Przelew bankowy z tytułem ZWIERZ