Karlik potrzebuje pomocy

Śmierć przychodzi niezapowiedziana. Tak jak decyzja o tym, że już nie jesteś potrzebny i idziesz pod nóż. Przecież nikt nie będzie marnował czasu ani pieniędzy na znalezienie nowego domu dla Ciebie. Umrzesz, a twój pan na tym jeszcze zarobi.

Ludzi od dawna wyróżnia chciwość i chęć posiadania. Bez względu na to, kto i jakie poniesie za to konsekwencje. Dlatego Karlik musiał wejść po trapie ciężarówki, która wywiozła go do handlarza, by kilka dni później trafić do rzeźni. Stał się zbędny więc nie ma prawa żyć. Mimo że Karlik latami pracował z dziećmi, nie czyni go wyjątkowym. Tak twierdził właściciel, kiedy wysyłał starego, schorowanego po latach pracy Karlika na mięso.

Karlik pomagał małym dzieciom w terapiach oraz uczył je podstaw jazdy konnej. Dał im wiele radości i niezapomnianych chwil, a to jak go w zamian potraktowano, jest bezwzględnym okrucieństwem. Nie wezwano weterynarza czy kowala, kiedy zaczął kuleć, tylko odesłano go w miejsce, skąd już się nie wraca.

To jak się dalsza część tej historii potoczy, zależy także od Ciebie. Jeśli uważasz, że Karlik zasłużył na to, by mieć schronienie, opiekę weterynarza oraz najważniejszą rzecz – życie, to Karlika będzie czekało szczęśliwe zakończenie. Jeśli jednak nie, Karlik zostanie zabity. Termin uboju Karlika został wyznaczony. Wpłaciliśmy zaliczkę, by handlarz dał nam czas na zebranie środków. Do 7 kwietnia musimy zapłacić, aż 2900 zł. Tyle kosztuje życie i transport staruszka. Karlik sam nie pójdzie i nie zarobi na siebie, choć z pewnością, gdyby mógł to by to zrobił. Jesteście jedyną nadzieją dla tego starego, przerażonego kucyka. Bez Was Karlik umrze, a jego historia będzie tylko echem we wspomnieniach dzieci, którym podarował radość.

Możesz pomóc wysyłając SMS o treści ZWIERZ lub wysyłając Przelew bankowy z tytułem ZWIERZ